Търсене в този блог

неделя, 15 август 2010 г.

СТОЛЕТНИКЪТ Е ИЗРАЗ НА ЗНАНИЕ И...ДОБРОТА ПО ВСЯКО ВРЕМЕ

Инсултът коварно „пристига” на пръсти, тихо, без болка…

Без значение, знаем ли нещо за предотвратяването му. И…действа, докато отнеме живот. Как да наречем незнание, носещо… смърт?! Никой не е застрахован, ти също! Може да получиш инсулт или друг, да е в агония пред очите ти…
По време на обедна среща на випуска, която се провежда в лесопарка Липник, край Русе красивата Мария, любимка на класа преди и сега фокуса на срещата се прегъва и пада. На предложението да бъде заведена в болница, отказва, убеждавайки присъстващите, че добре, и се е препънала само благодарение на това, че си е вирила главата да оглежда приятелите си. След дългата раздяла.
До края на срещата остава леко пребледняла. Загубила настроение. Срещата преминава в приказки, песни, закачки, без други видими произшествия.
Когато се прибира в къщи късно вечерта, е трепереща. Състоянието на Мария се влошава, отначало го отдават на вълненията и умората от прекарания ден.Положението става драматично викат линейка. По пътя за болницата Мария умира Установено, че още по време на колежанското парти тя е получила мозъчен удар. Ако колегите и бяха оценили правилно ситуацията и бяха потърсили адекватна помощ, Мария щеше да бъде спасена - да оживее. 1974 година, ако незабавно колегите и бяха повикали лекар.
Който избягва среща с доктора, когато инсултът пристига, се озовава на среща със
смъртта.
Публикувано

Няма коментари:

Публикуване на коментар